Als je jouw (familie)bedrijf wilt verkopen, kun je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding. Iedere stap binnen een bedrijfsovername is juridisch, fiscaal en financieel maatwerk en maken we graag voor je inzichtelijk. 

Zo is bijvoorbeeld de uitvoering van een (juridisch) boekenonderzoek (due diligence) een belangrijke fase in (bijna) ieder overnametraject. Als verkoper ben je verplicht om informatie te verschaffen waarvan je weet of behoort te weten dat die voor een koper van belang is en tegelijkertijd heeft de koper de verplichting om onderzoek te doen.

In het stappenplan besteden wij aandacht aan de uitvoering van een boekenonderzoek en behandelen we nog elf andere stappen. Zo ga je voorbereid een overnametraject in.  

Zo ga je voorbereid een overnametraject in.  

Download stappenplan bedrijf verkopen

voer je gegevens in en 
ontvang het stappenplan

Je kunt de 12 stappen op de website terugvinden en we hebben ze ook gebundeld in het stappenplan 'Bedrijf verkopen' dat je kunt downloaden.

Heb je vragen over het stappenplan 'Bedrijf verkopen?

Heb je na het lezen van het stappenplan nog vragen of kun je hulp gebruiken bij het overnametraject? De overname experts van RWV Advocaten kunnen je adviseren of het proces begeleiden. We maken graag kennis met je. 

wil je juist een bedrijf overnemen?

Als je juist een bedrijf op het oog hebt dat je wilt overnemen, is het ook belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en en juiste stappen te nemen. Om je daarbij te helpen, maakten we ook voor jou als koper een stappenplan.

Download stappenplan 'Bedrijf overnemen'