Wie is Matthy van Paridon? Wat is zijn rol bij RWV, waarom treedt hij graag afwisselend op voor kopers en verkopers bij bedrijfsovernames en wat doet Matthy in zijn vrije tijd?

Matthy als advocaat: bij bedrijfsovernames treed ik afwisselend op voor kopers en verkopers, daar leer ik van

Matthy van Paridon is managing partner bij RWV en als advocaat gespecialiseerd in financieren, fusies en overnames. Hij houdt zich dan ook voornamelijk bezig met bedrijfsovernames en financiering van vastgoed. De ene keer begeleidt hij kopers en de andere keer verkopers. Dat heeft als voordeel dat hij van beide kanten leert. “Als ik de belangen behartig van een koper is het handig dat ik net weer een transactie heb gedaan ten behoeve van een verkoper”. Zo kan Matthy de opgedane kennis optimaal inzetten ten behoeve van zijn klant.

Het leukste van zijn werk vindt hij het tot stand brengen van deals en het begeleiden van transacties waarbij hij zorgt dat een klant krijgt wat hij verdient. “Ik ga voor het meest optimale resultaat. En het is fijn als klanten dan achteraf zeggen dat ik hun belangen met hand en tand heb verdedigd en ik zelfs meer heb bereikt dan waar ze vooraf op hadden gehoopt”.

Matthy & sport: net als mijn zoon, ben ik ontzettend fanatiek in alles wat ik doe

Sport is belangrijk voor Matthy. Hij vindt het de meest ideale manier om te ontspannen. Matthy staat dan ook met veel plezier op de golfbaan, skiet graag en is al jarenlang een fervent squasher. In Den Haag en tegenwoordig ook in Leiden. “Dit omdat mijn oudste zoon ook is gegrepen door het squashvirus en hij erop uit is om van zijn vader te winnen, ook in deze sport”, legt Matthy lachend uit.