Grensoverschrijdend gedrag is een veelbesproken onderwerp in de rechtspraak. Onlangs dacht een trainingsinstituut voor automonteurs een trainer, die kwetsende uitspraken deed tijdens zijn lessen, met onmiddellijke ingang te kunnen ontslaan. De kantonrechter Utrecht zag dit echter anders en legde de werkgever een forse financiële last op. 

Bob Heeren, advocaat arbeidsrecht en mediator, legt in deze video uit dat bij ontslag op staande voet de ontslagbrief volledig en duidelijk moet zijn. Verder vertelt hij dat het cruciaal is om bij grensoverschrijdend gedrag schriftelijk en helder te communiceren en consistent te handelen. Gebeurt dit niet, dan kost het je veel geld. 

Duidelijk communiceren moet je als werkgever dus, in woord én op schrift. Dat kan trouwens ook veel gedoe over grensoverschrijdend gedrag voorkomen en oplossen. 

Wat doe je als werkgever als een van de werknemers over de grens gaat? 

Kijk de video of neem voor meer advies en ondersteuning over ontslag op staande voet en wat te doen bij grensoverschrijdend gedrag contact op met mij, of met een van de andere arbeidsrecht advocaten

Wil je dat niets je ontgaat, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.