Op 1 september 2017 werd bekend dat Agrolux is overgenomen door Scotts Miracle-Gro. Het betreft een wereldwijd opererende toeleverancier van assimilatiebelichting voor de tuinbouw. Agrolux opereert vanuit een spiksplinternieuw gebouw in De Lier, van waaruit Jacques Enthoven en Denis Dullemans hun team aansturen.
Matthy van Paridon, overnamespecialist en managing partner bij RWV Advocaten, en zijn team hebben de verkopers gedurende vele maanden intensief bijgestaan.

Agrolux ziet in RWV ideale partner bij overname

Een overname in de wereld van tuinbouwverlichting kwam voor de (voormalig) eigenaren niet uit de lucht vallen. Al enige jaren geleden zochten zij iemand die hen bij deze internationale overname terzijde kon staan. ‘Matthy paste –mede gezien zijn achtergrond- perfect bij ons', geeft Jacques aan. 'Hij hield zich méér dan staande in het typisch Amerikaanse geweld aan adviseurs én oneindige vragenlijsten die over ons uitgestort werden. Mede dankzij hem beschikten wij over het juiste team aan juristen, fiscalisten en financiële adviseurs. Dankzij een overdosis aan kennis en ervaring, humor, doorzettingsvermogen en goed Engels (en maximale beschikbaarheid) hebben we de deal voor alle betrokkenen in goede harmonie afgerond.’

Toegewijd overnameteam met veel kennis en ervaring

Een internationale overname met een dusdanige omvang kon niet gerealiseerd worden zonder een toegewijd team aan mensen met relevante kennis en ervaring. Naast Matthy was vanuit RWV de inzet én het relativeringsvermogen van o.a. Thijs de Jong onontbeerlijk.