Stijgende energiekosten, gestegen grondstofprijzen, inflatie, de oorlog in Oekraïne, het raakt ons allemaal. Daar komt nog eens bij dat steunpakketten, zoals de NOW, moeten worden terugbetaald.

Het gaat nu hopelijk nog goed met jouw bedrijf. Maar wat als dat niet zo is? Of wat als de kosten blijven oplopen? Gaat het dan nog steeds goed? Het kan zomaar zijn dat een reorganisatie onvermijdelijk is (of wordt) om jouw bedrijf voort te kunnen zetten.

Zelfs als het wel goed blijft gaan met jouw bedrijf, kan er reden zijn voor een reorganisatie. Bijvoorbeeld vanwege organisatorische- of technologische veranderingen of vanwege een bedrijfsverhuizing.

Reorganisatie: een delicaat proces met impact op jouw bedrijf en werknemers

Wat de reden ook is, reorganiseren is een complex proces en een foutje is zo gemaakt.

In principe ben je als werkgever vrij om jouw bedrijf in te richten zoals je wilt. Maar komen er als gevolg van een reorganisatie arbeidsplaatsen te vervallen, dan moet je die beslissing wel kunnen verantwoorden en zijn er een aantal (spel)regels waar jij je aan moet houden.

En dat niet alleen. Een reorganisatie kan grote gevolgen hebben voor de sfeer binnen jouw bedrijf en kan jouw werknemers beïnvloeden. Zo kunnen functies van werknemers veranderen en werknemers kunnen hun baan kwijtraken.

Een reorganisatie is een traject wat tijd kost en zorgvuldig moet gebeuren. Ga daarom niet onbezonnen van start, want dat kan je achteraf duur komen te staan.

STAPPENPLAN REORGANISATIE

Wij begrijpen dat er als werkgever veel op je afkomt als je moet gaan reorganiseren en snappen dat je vragen hebt. Daarom hebben wij voor jou een stappenplan opgesteld. Dit zodat je precies weet hoe je een reorganisatietraject kunt doorlopen.

Meer informatie
stappenplan reorganisatie

Wil je gaan reorganiseren of heb je vragen? Neem contact op

Met een goed stappenplan alleen ben je er nog niet, want het zit hem uiteindelijk in een goede en zorgvuldige uitvoering. Wij zijn er daarom om jou zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden bij een reorganisatie.

Hulp nodig? Neem gerust contact op met mij of een van de andere arbeidsrechtspecialisten als je meer wilt weten over het reorganisatietraject.