In de praktijk zien wij echter dat de begeleiding en de zorgplicht van financiële dienstverleners vaak te wensen over laat. De voorbeelden zijn divers: koop of verkoop)orders die niet of niet tijdig worden uitgevoerd, risicoprofielen waarmee onvoldoende rekening wordt gehouden en ongewenst inflexibele constructies zijn helaas aan de orde van de dag. Kortom, risico’s die zich onverwachts verwezenlijken en jouw belangen flink schaden; risico’s die je ook niet hoefde te verwachten. 

Afhankelijk van jouw ervaring en kennis moet de financieel dienstverlener haar dienstverlening daar op aanpassen. Word je echter onvoldoende geïnformeerd over de risico’s en kenmerken van de constructie die de financieel dienstverlener voor jou geschikt achtte, dan wijst de financieel dienstverlener waarschijnlijk iedere verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid af. Diverse financiële dienstverleners verschuilen zich achter hun kleine lettertjes en ‘jouw eigen verantwoordelijkheden’. De zorgplicht is er echter juist ook voor zwaar weer en niet alleen voor wanneer de zon schijnt.

waarom onze financieel recht advocaten inschakelen?

Onze financieel recht advocaten hebben ruime ervaring omtrent het adviseren en procederen met betrekking tot de zorgplicht van de verschillende spelers op de financiële markten. Op basis van onze praktijkkennis voorzien wij je van een doelgericht advies en een effectieve oplossing. Wij zetten ons in om je in de situatie te brengen waarin je zou hebben verkeerd als je wél voldoende was geïnformeerd en/of was geholpen door jouw financieel dienstverlener, desnoods door middel van een gang naar de rechter. 

onze financieel recht advocaten
staan voor je klaar

Button LinksButton Links

misschien ook interessant voor jou