Je bent aansprakelijk tenzij...

Lijdt een werknemer schade door een bedrijfsongeval of beroepsziekte, dan ben je daarvoor aansprakelijk, tenzij je kunt aantonen dat je aan jouw zorgplicht hebt voldaan. De enige uitzondering is de situatie waarin de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van je werknemer.

Schadevergoeding

De schade ten gevolge van een bedrijfsongeval of een beroepsziekte kan omvangrijk zijn. De werknemer heeft naast inkomensverlies vaak ook te maken met medische- en verzorgingskosten. Ook kan de rechter immateriële schadevergoeding toekennen. Het is van belang dat je inventariseert waar de risico's in jouw onderneming liggen. 

Wij kunnen je de volgende tips geven:

  • Creëer een veilige werkplek. Denk daarbij aan ARBO-richtlijnen;
  • Stel duidelijke instructies op en controleer regelmatig of deze instructies daadwerkelijk worden nageleefd;
  • Denk aan het afsluiten van een behoorlijke verzekering voor je werknemers;
  • Let op bij bedrijfsuitjes en andere (bedrijfs-)evenementen. Als werkgever kun je ook aansprakelijk worden gesteld voor de schade die de werknemer bij dergelijke werk gerelateerde activiteiten oploopt.

Wat kunnen onze letselschade advocaten voor jou betekenen?

Onze letselschade advocaten kunnen dit traject voor je uit handen nemen. Omdat onze letselschadeadvocaten ook gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht, begrijpen zij wat er binnen jouw organisatie speelt en kunnen zij je met meerdere aspecten helpen op het moment dat er sprake is van een bedrijfsongeval of beroepsziekte binnen je organisatie. 

Onze letselschade advocaten 
staan voor je klaar

Button LinksButton Links

Misschien ook interessant voor jou?