Vanaf 1 oktober 2019 doen de grootaandeelhouders Eric ten Harkel en Luuc van der Meer een stapje terug. In Camilla Ramberg zien zij de ideale persoon om via een management buy out én een stap voorwaarts te zetten én de cultuur van een familiebedrijf de komende jaren te waarborgen. Cruciaal voor hen drie: het maximaal vergroten van de betrokkenheid van de medewerkers. In Matthy van Paridon, fusiespecialist en managing partner bij RWV Advocaten, vonden zij de partner met wie zij dit traject in het afgelopen jaar succesvol hebben doorlopen.

Matthy, Eric, Luuc en Camilla

Luuc:“Op het moment dat je na veel wikken en wegen de beslissing hebt genomen om je bedrijf, dat voelt als een familie, over te dragen aan een volgende generatie, dan wil je dat iemand je daarbij begeleidt. Dat moet dan wel iemand zijn die het klappen van de zweep kent. En tegelijkertijd moet het ook iemand zijn bij wie je je snel heel vertrouwd voelt en die prettig in de omgang is. Ook moest diegene snappen dat we niet tégen, maar mét de opvolger én in samenspraak met onze medewerkers deze stap wilden zetten”.

In Matthy, met in zijn kielzog zijn medewerkers en fiscaal adviseur Kees Quak, vonden we de voor ons c.q. voor ons bedrijf ideale persoon”, aldus Eric, Luuc en Camilla.

Toekomst

Matthy en Kees hadden heel snel door hoe belangrijk een harmonieuze transitie voor ons alle drie was. Mede dankzij hen konden we de benodigde financiën optimaal structureren. Het toekomst bestendig structureren van de deal zelf was”, volgens Camilla “minstens zo belangrijk”.

Financiering, Fusie, Overname

Strategische en financiële redenen kunnen ten grondslag worden gelegd aan welke samenwerkingsvorm dan ook. Het realiseren verdient vanaf het vroegste moment zorgvuldige aansturing en planning. RWV Advocaten heeft daarvoor de mensen en de contacten.