DM Holding heeft recentelijk haar aandelen in Hollandirect verkocht. Samenwerking, schaalgrootte in de wereld van groothandels in import en export van bloemen en planten en aanverwante artikelen is volgens Van der Plas cruciaal om te overleven. Matthy van Paridon, fusiespecialist en managing partner bij RWV Advocaten in Leiden heeft samen met zijn team meegewerkt aan het realiseren van deze samenwerking.

DM Holding en RWV

'Als bedrijf vonden we in Matthy de ideale partner’, aldus Van der Plas. 'Juridische kennis en ervaring wordt als vanzelfsprekend aanwezig geacht. Belangrijker vind ik dan ook hoe hij als persoon -met humor en relativerend- opereert en de financiële ratio doorgrondt’.

Matthy: 'Bij iedere vorm van samenwerking gaat het uiteindelijk om een persoonlijke klik en laagdrempeligheid. Het is belangrijk om op ieder moment in het proces te zeggen wat nodig is. Ook als men het niet altijd wil horen’.

Financiering, Fusie, Overname

Strategische en financiële redenen kunnen ten grondslag worden gelegd aan welke samenwerkingsvorm dan ook. Het realiseren verdient vanaf het eerste moment zorgvuldige aansturing en planning. RWV Advocaten heeft daarvoor de mensen en de contacten.