Vrijdag 13 februari 2015 werd bekend dat de @Leisure Group, de holding waar ook vakantiehuizenspecialist Belvilla onderdeel van is, vakantiehuizenaanbieder Topic Travel overneemt. Een overname waar Matthy van Paridon, managing partner en overnamespecialist bij RWV Advocaten en zijn team, de afgelopen maanden hard aan hebben gewerkt.

Topic Travel kiest RWV

De markt is veranderd. Na vijfentwintig jaar als individuele speler actief te zijn geweest wilde Topic Travel graag haar slagkracht vergroten om klanten en verhuurders de service te kunnen blijven bieden die ze van Topic Travel gewend zijn.

Nadat @Leisure zich aandiende als overnamepartij, zochten we een partij die deze overname van A tot Z kon begeleiden. We vonden in Matthy van Paridon de ideale partner, legt Eric Bodlaender, een van de oprichters van Topic Travel, uit. ‘Hij wist precies wat wij wilden en welk doel wij voor ogen hadden met de transactie. We konden altijd (en soms zelfs bij nacht en ontij) met hem sparren en aan de uitgezette koers vasthouden. De samenwerking en de overname verliepen uitstekend’.

Het merk Topic Travel blijft bestaan, net als het kantoor in Den Haag, en wordt toegevoegd als vijfde consumentenmerk in het portfolio van de @Leisure Group.

Meer weten over overnames in het algemeen?

Welk motief ook ten grondslag ligt aan een (ver)koop, uit ervaring blijkt dat u niet vroeg genoeg met de voorbereiding kunt beginnen. Vóórdat u (ver)koopt, is het zaak uw bedrijf optimaal te structureren en onnodige ballast te verwijderen. Als dat helder is en u en de (ver)koper een intentieovereenkomst sluiten, is het belangrijk te realiseren hoe belangrijk die intenties in het (ver)koop-proces kunnen zijn en dat intenties zo vrijblijvend zijn - of niet, als u ze zelf vorm geeft.

Bent u van plan om uw bedrijf te verkopen of heeft u een bedrijf op het oog om te kopen, neem gerust contact met mij op. Ook voor u verzorg ik de overname van A tot Z!