Als kleinere vermogensbeheerder in het Westland werd Renno van Vuuren van Vuurenvaart Capital consultants met enige regelmaat benaderd door (veel) grotere concurrenten. Maar ook door samenwerkingsverbanden waarin die kleinere partijen samen werken. Renno van Vuuren: 'Op zich streelde het mijn ego dat er interesse was in mijn bedrijf. Juist dan heb je iemand met ervaring in overnamespel nodig om mee te sparren én die je met beide benen op de grond houdt.' 

Competitief

Renno vervolgt: ‘Matthy ken ik al jaren en heb ook nogal wat van mijn klanten geadviseerd zich door hem (en zijn team) te laten begeleiden. Zonder uitzondering zijn zij tevreden. Op zich verbaast mij dat niet gezien mijn eigen ervaring met hem. Zakelijk en op de golfbaan. Hij maakt overal een wedstrijd van en wil altijd winnen. Maar wel op een leuke manier. Als het op handig opereren aankomt en slim onderhandelen, ben je bij hem aan het juiste adres’. 

Genoeg van compliance, regelgeving, administratie

Renno beleefde tijdens zijn werk als vermogensbeheerder veel plezier aan het adviseren van en het klankborden met klanten over investeringskansen. Daarbij opereerde Vuurenvaart als een nichekantoor, onafhankelijk van de grootbanken en hun producten. De toenemende regelgeving, compliance en allerlei administratieve verplichtingen maakten het minder leuk en deed Renno besluiten zijn bedrijf te verkopen.  

Management Buy Out (MBO) en faire prijs

Bij een overname is het belangrijk om te achterhalen bij een verkoper wat hij belangrijk vindt bij de verkoop van zijn bedrijf. Renno wilde graag een goede prijs voor zijn bedrijf en dat zijn personeel goed terecht zou komen. Twee belangrijke pijlers die Matthy tijdens het overnametraject altijd voor ogen heeft gehouden. Mede daarom is gekozen voor een MBO, en dus voor Ilse Kester. Zij werkt al langer bij Vuurenvaart, kent het bedrijf, het personeel en weet wat het bedrijf waard is. Renno kon op die manier zijn bedrijf met een goed gevoel aan haar overdragen. 

Als het op handig opereren aankomt en slim onderhandelen, dan ben je bij  een bedrijfsovername bij Matthy van Paridon aan het juiste adres

Bedrijf verkopen?

Word je benaderd door een koper of speel je met het idee om jouw bedrijf te verkopen? Kun je onze hulp gebruiken bij de aanpak hiervan? Of wil je advies? Neem gerust contact op met Matthy van Paridon of een van de overige bedrijfsovername advocaten.

Of download ons Stappenplan ‘Bedrijf verkopen’. Dan ga je voorbereid het overnametraject in

Zo ga je voorbereid een overnametraject in.  

Download stappenplan bedrijf verkopen

voer je gegevens in en 
ontvang het stappenplan

Je kunt de 12 stappen op de website terugvinden en we hebben ze ook gebundeld in het stappenplan 'Bedrijf verkopen' dat je kunt downloaden.