Aanvragen van faillissement van debiteur

Een mogelijkheid is het aanvragen van het faillissement van jouw debiteur. Een dergelijke aanvraag gebeurt aan de hand van een verzoekschrift, dat bij de rechtbank moet worden ingediend. 

Een faillissement kan zowel voor rechtspersonen als natuurlijke personen worden aangevraagd. Een van de vereisten is dat jouw debiteur nog een andere schuldeiser heeft. Als je niet weet of er nog een andere schuldeiser is, kunnen onze advocaten proberen dit te achterhalen. 

Nadat jouw debiteur door de rechtbank in staat van faillissement is verklaard, kun je bij de benoemde curator je vordering indienen. Desgewenst nemen wij dit voor jou uit handen. De verdere ontwikkelingen in het faillissement volgen wij voor je op de voet. 

wat klanten over ons zeggen

Dankzij Harjo en Kelly hebben wij op tijd gekozen voor een faillissement. Het was geen gemakkelijke keuze, maar uiteindelijk voor zowel het bedrijf als het personeel wel de beste keuze. Door hen wisten wij precies wat wij in deze lastige situatie moesten doen. Lees meer

Penny BuurmanBuurman & Buurman

Word je in staat van faillissement verklaard?

In het geval men juist jou in staat van faillissement wil laten verklaren, kunnen onze advocaten jou uiteraard ook bijstaan. Te denken valt aan het opstellen van een haalbare betalingsregeling of het voeren van verweer tijdens de zitting als de vordering van de aanvrager betwist wordt.

Misschien ook interessant voor jou?