Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden. Misschien denkt u er ook wel over na, maar vindt u de drempel nog te hoog om bij een advocaat binnen te stappen. Op 14 september, de Dag van de Scheiding, nemen wij die drempel voor u weg. Wij openen die dag onze deuren om u vrijblijvend en kosteloos informatie te geven over scheiden.

Maak een afspraak

U kunt telefonisch contact opnemen met een van onze advocaten en scheidingsmediators voor het maken van een afspraak. U kunt ons bereiken op 071-750 22 00.

Op tijd deskundig advies inwinnen

Scheiden is voor de meeste mensen een stressvolle en onoverzichtelijke periode. Als u overweegt om te scheiden, dan is het verstandig om tijdig informatie in te winnen en u te oriënteren over de gevolgen van een mogelijke scheiding. U krijgt dan een beter beeld van wat u te wachten staat en hoe uw verdere toekomst na echtscheiding er uit kan zien. Het is daarbij belangrijk dat u een echte deskundige raadpleegt, die antwoord kan geven op diverse vragen, zoals:

  • Hoe gaat het verder met de kinderen?
  • Hoe ziet mijn financiële plaatje er na de scheiding uit?
  • Kan ik mijn bedrijf voortzetten?
  • Kan ik in het huis blijven wonen?
  • Houd ik nog pensioen over?
  • Hoe zit het met alimentatie?

Met de antwoorden op deze vragen en informatie van een gespecialiseerd scheidingsadvocaat krijgt u een beter beeld van uw toekomstige situatie. Ter voorkoming van onnodige escalatie adviseren wij u om niet te lang te wachten met het raadplegen van een advocaat. In een vroeg stadium behoort mediation namelijk vaak nog tot de mogelijkheden.

Scheidingsmogelijkheden

Naast mediation zijn er meerdere trajecten mogelijk om een relatie af te sluiten, bijvoorbeeld middels collaborative divorce, een gemeenschappelijke verzoekschrift procedure of middels een eenzijdige procedure bij de rechtbank. Welk traject bij u past is afhankelijk van uw eigen voorkeur en uw persoonlijke situatie.

Kom op de Dag van de Scheiding langs voor gratis vrijblijvend advies

Als u overweegt om uit elkaar te gaan, dan bent u vrijdag 14 september van harte welkom tussen 09.00 en 17.00 uur bij ons op kantoor. Plan zelf een afspraak in en kom gerust langs om vrijblijvend en kosteloos kennis te maken met onze advocaten en scheidingsmediators.

Wij geven u inzicht in de stappen die genomen moeten worden voor een goede afwikkeling van uw scheiding en bespreken de mogelijke scheidingsmogelijkheden met u. Wij kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden, zowel in praktisch als juridisch opzicht. Uw belangen dienen als uitgangspunt voor de bepaling van het traject en de verdere aanpak van uw zaak.

U bent van harte welkom bij ons op kantoor!


De 'Dag van de Scheiding' is een initiatief van Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). RWV is aangesloten bij deze vereniging.