Vanaf 1 maart 2021 heeft Roxell uit België Holland Heater uit het Zuid-Hollandse De Lier overgenomen. Holland Heater fabriceert heteluchtkachels en ventilatoren voor het verwarmen en ventileren van stallen en tuinbouwkassen en was op zoek naar internationale expansiemogelijkheden.

Jan van Dijk, eigenaar van Holland Heater, is super blij dat het door zijn vader in 1976 gestarte bedrijf dankzij Roxell deze groeimogelijkheid krijgt. Matthy van Paridon, fusiespecialist en managing partner bij RWV Advocaten, en zijn team, bestaande uit Judith Prins, Thijs de Jong en Frank Dekkers, begeleiden hem bij de bedrijfsovername. “In een eigenlijk zeer korte en ongelofelijk intense periode van slechts twee maanden heb ik met Matthy en zijn team bij RWV Advocaten een boekenonderzoek en de documentatiefase doorlopen.”

Samen de deal doen

Jan legt uit: “Als je het van je vader overgenomen bedrijf uiteindelijk verkoopt, wil je dat samen doen met iemand met kennis én ervaring van zaken. Die persoon vond hij in Matthy. Matthy is iemand die zich niet verliest in letters, cijfers snapt en niet op alle slakken zout legt. Hij is praktisch, to the point en hij ontzorgt”.

“Ook klikte het al snel op persoonlijk vlak, mede dankzij onze gezamenlijke voorkeur voor een nationale voetbalclub en gedeelde persoonlijke ervaringen op het gebied van versleten heupen. Daarnaast heb ik niet alleen bijzonder prettig samen gewerkt met Matthy, maar ook met de rest van het team. Vooral de ‘down to earth’ benadering sprak mij aan."

Toekomst: internationaal uitbreiden

Roxell, dochteronderneming van het Amerikaanse CTB Legacy Holding BV., is een leverancier van automatische voer-, drink-, nest-, ventilatie- en verwarmingssystemen voor pluimvee- en varkensbedrijven. Zij beschikt over een breed en groot internationaal distributienetwerk. Dit netwerk is nodig om het gezamenlijke doel, om internationaal uit te breiden, te bereiken.

Het daarvoor benodigde papierwerk was omvangrijker dan Jan had gedacht. "Ik zie het dan ook als mijn taak om de stukken telkens in hapklare brokken aan te reiken, zodat Jan snel en gemakkelijk beslissingen kan nemen", aldus Matthy.

Financiering, Fusie, Overname

Strategische en financiële redenen kunnen ten grondslag gelegd worden aan welke samenwerkingsvorm dan ook. Het realiseren verdient vanaf het vroegste moment zorgvuldige aansturing en planning. Onze overname specialisten hebben de kennis, ervaring en contacten.