In een wereld waarin grensoverschrijdend gedrag een schrijnend en voortdurend vraagstuk blijft, is één ding helder: werkgevers die lichtzinnig omgaan met meldingen van hun werknemers, betalen uiteindelijk de prijs. 

Dit wordt pijnlijk duidelijk in een recente rechtszaak, waarin een werkgever de ernst van grensoverschrijdend gedrag bagatelliseerde, met desastreuze gevolgen. 

Een werkneemster, werkzaam in een speeltuin, verzamelde de moed om haar werkgever te informeren over seksueel getinte berichten van een bestuurder, inclusief een expliciete foto. Wat volgde was een reeks van verkeerde stappen van de werkgever, en uiteindelijk het niet verlengen van het dienstverband. 

Gelukkig greep de rechter in, met een oordeel dat een cruciale les voor werkgevers bevat: neem meldingen over grensoverschrijdend gedrag serieus, implementeer heldere gedragscodes en klachtenregelingen. Anders zou de prijs wel eens hoger kunnen zijn dan je denkt. 

Hulp nodig bij het opstellen van een goed beleid? 

Of wil je meer weten over wat je als werkgever moet doen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag? Kijk de video of neem direct contact op met mij of een van de andere arbeidsrecht advocaten

Wil je dat niets je ontgaat, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.