Je kunt als werkgever Legal Design inzetten om juridische documenten, zoals arbeidsovereenkomsten, toegankelijker en begrijpelijker te maken. Legal Design combineert grafische vormgeving met juridische inhoud om documenten niet alleen visueel aantrekkelijker te maken, maar ook duidelijker. Én eenvoudiger te begrijpen. 

Voordelen van Legal Design

  • Duidelijkheid: juridische documenten worden eenvoudiger, waardoor iedereen ze begrijpt.
  • Minder misverstanden: de helderheid van de documenten vermindert de kans op fouten en discussies.
  • Een beeld zegt meer dan 1000 woorden: een visuele weergave helpt bij het beter onthouden van informatie.

Toepassing van Legal Design in het arbeidsrecht: visuele arbeidsovereenkomsten en meer 

Start met arbeidsovereenkomsten in Legal Design die niet alleen bindend zijn, maar ook flexibel in de visuele presentatie, zonder afbreuk te doen aan de juridische geldigheid. Deze aanpak sluit aan bij recente wetgevingsontwikkelingen en de hedendaagse behoeften van werknemers. Niet alleen de arbeidsovereenkomst leent zich voor Legal Design. Ook het verzuimreglement, veiligheidsvoorschriften, gedragsregels en zelfs het hele personeelsreglement zijn zeer geschikt om visueel vorm te geven. Weg met al die boekwerken! 

Speciale aanbieding

RWV biedt arbeidsovereenkomsten in Legal Design aan voor een vaste prijs. Je kunt kiezen uit onderstaande 4 designs. Maar als je liever een op maat gemaakt design wilt, kan dat ook!

Meer informatie
vier verschillende designs

model arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomst in Legal Design 1
Arbeidsovereenkomst in Legal Design 2
Arbeidsovereenkomst in Legal Design 3
Arbeidsovereenkomst in Legal Design 4

Interesse? 

Kijk de video of neem contact op met mij of een van mijn arbeidsrecht collega’s voor meer informatie over de mogelijkheden van Legal Design binnen jouw organisatie.

Wil je dat niets je ontgaat, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.