Sinds 1 augustus 2022 moet je als werkgever voldoen aan de verplichtingen uit de Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Mede hierdoor is het voor jou als werkgever cruciaal om juridisch waterdichte, maar tegelijkertijd begrijpelijke en toegankelijke arbeidsovereenkomsten aan te bieden aan jouw werknemers. RWV Advocaten biedt een innovatieve oplossing: (model) arbeidsovereenkomsten in Legal Design.

Waarom Legal Design?

Veel werknemers ervaren moeilijkheden bij het begrijpen van hun arbeidsovereenkomst. De overeenkomsten bevatten namelijk vaak moeilijke taal en lange zinnen. Dit terwijl de arbeidsovereenkomst hét document is waarin de belangrijkste afspraken tussen jou als werkgever en de werknemer worden vastgelegd. Wij vinden dat dit anders kan en zien de kracht van Legal Design.

Door Legal Design toe te passen op arbeidsovereenkomsten, wordt de leesbaarheid verbeterd. De afbeeldingen in de arbeidsovereenkomst ondersteunen de tekst en maken deze duidelijker voor werknemers. Belangrijke informatie over de baan, verantwoordelijkheden en arbeidsvoorwaarden komt hierdoor niet alleen beter aan bij werknemers. Het wordt vervolgens ook beter onthouden. Dit resulteert in een kleinere kans op misverstanden en conflicten tussen jou en jouw werknemers.

Ook kun je je als werkgever via Legal Design onderscheiden als een vooruitstrevende, moderne werkgever die met de tijd meegaat. Dit is gezien de huidige arbeidskrapte belangrijker dan ooit.

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn

De model arbeidsovereenkomsten die RWV aanbiedt zien er professioneel uit, zijn juridisch bindend en voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Aangezien smaken verschillen en ieder bedrijf uniek is, heb je de keuze uit vier verschillende designs. Of je nu op zoek bent naar een strak ontwerp of jouw arbeidsovereenkomst juist iets creatiever wil vormgeven, wij hebben een optie die bij jouw bedrijf past. 

  • Je betaalt een vast bedrag per model arbeidsovereenkomst.
  • Je kunt kiezen uit een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd (met daarbij de keuze wel of geen cao van toepassing).
  • Neem je zowel een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd als voor onbepaalde tijd af dan krijg je een leuke korting.

Kortom, met de arbeidsovereenkomsten in Legal Design van RWV Advocaten krijg je niet alleen een juridisch waterdichte inhoud, maar ook professioneel ontworpen en gemakkelijk te begrijpen contracten die indruk zullen maken op je werknemers.

Meer informatie

Meer informatie over Legal Design?

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met mij of een van mijn arbeidsrecht collega’s en ontdek hoe we jou kunnen helpen om jouw arbeidsovereenkomsten naar een hoger niveau te tillen!