Bij het kopen of verkopen van een gedeelte van een bedrijf aan een sleutelfunctionaris van het bedrijf spelen grotendeels dezelfde (juridische) vraagstukken als bij een overname waarbij geen management betrokken is. Bijzonderheden zijn er ook: vooral de overgang van de oude eigenaar(s) naar de nieuwe, vergt bijzondere aandacht. Daar waar er sprake is van een oude eigenaar die nog (deels) aan het bedrijf verbonden blijft, dient zorgvuldig aandacht te worden besteed aan het 'machtsvraagstuk'.

Wanneer de oude eigenaar nog een belang houdt in het bedrijf na de buy-in of buy-out via aandelen of (andersoortige) financiering, is een op maat gemaakte regeling nodig om diens belangen als financier niet tekort te doen, terwijl tegelijkertijd het nieuwe management voldoende ruimte krijgt.

wat klanten over ons zeggen

Op het moment dat je na veel wikken en wegen de beslissing hebt genomen om je bedrijf, dat voelt als een familie, over te dragen aan een volgende generatie, dan wil je dat iemand je daarbij begeleidt. Dat moet dan wel iemand zijn die het klappen van de zweep kent. In Matthy vonden we die persoon. Lees meer

Luuc van der MeerCoolprofs

misschien ook interessant voor jou