Onlangs heeft de Rabobank besloten om, op grond van de Wwft, organisaties binnen het betaald voetbal voortaan te weigeren als klant, zo blijk uit onderzoek van het NRC. De bank meent dat de risico’s op witwasschandalen, corruptie, belastingontduiking en fraude in het betaalde voetbal te hoog zijn. Ook heeft de Rabobank gedreigd de klantrelatie met Roda JC en FC Den Bosch te beëindigen, in het kader van haar KYC/CDD-verplichtingen.

Of de Rabobank de klantrelatie met deze clubs daadwerkelijk zal beëindigen, valt nog te bezien. In ieder geval lopen zij, maar ook andere voetbalclubs, een risico om buitenspel te worden gezet. Meer dan driekwart van alle betaaldvoetbalclubs in Nederland zijn namelijk klant van de Rabobank.

Voor meer informatie over KYC/CDD, bezoek onze website of neem contact op met het KYB-team!

Check onze website voor meer informatie en publicaties over KYC/CDD, of neem contact op met het KYB-team. Zij adviseert en zo nodig procedeert (desnoods met een kort geding) over zaken waarin klantrelaties op initiatief en door (eenzijdig) toedoen van de bank zijn beëindigd.