Vanaf 1 februari 2016 bundelen bloembollenbedrijven De Ree Holland en M&G, goed voor omzetten van respectievelijk 45 en 12 mln, hun krachten. Hiermee versterken zij hun leidende positie in de mondiale bloembollensector. Matthy van Paridon, fusiespecialist en managing partner bij RWV Advocaten heeft de afgelopen maanden samen met zijn team hard gewerkt aan deze fusie.

De Ree en RWV

'Als familiebedrijf vonden we in Matthy de ideale partner die gaandeweg een langdurig traject altijd beschikbaar was en telkens de juiste toon wist aan te slaan', aldus Jørgen de Ree. 'Mede dankzij zijn ervaring in de juridische en financiele wereld kon hij inhoudelijk over de financiele aspecten van de transactie meepraten en stuurde hij de benodigde bancaire, financiële en fiscale adviseurs aan. Minstens zo belangrijk: zijn gevoel voor humor en relativeringsvermogen'.

Matthy: 'Bij iedere vorm van samenwerking, of het dankzij een fusie is, een overname dan wel anderszins, is het zaak om rekening te houden met de belangen van betrokkenen en je constant te verdiepen in de achtergronden van andermans belang(en). Op het moment dat je je in de mens achter de zaak verdiept, kun je de belangen optimaal behartigen. Het is ontzettend waardevol om met mensen als de gebroeders De Ree te hebben mogen bijdragen aan het realiseren van hun visionaire toekomstbeelden'.

Matthy werkte onder andere samen met Thijs de Jong aan deze fusie. Mede door zijn doortastende optreden en niet-aflatende inzet kon het fusietraject succesvol worden afgerond.

Financiering, Fusie, Overname

Strategische en financiële redenen kunnen ten grondslag gelegd worden aan welke samenwerkingsvorm dan ook. Het realiseren verdient vanaf het vroegste moment zorgvuldige aansturing en planning; RWV Advocaten heeft daarvoor de mensen en de contacten.

Persbericht in het Financieel Dagblad

https://fd.nl/ondernemen/1138782/exporteurs-bloembollen-gaan-samen-verder

Artikel op Advocatie.nl

https://www.advocatie.nl/barentskrans-en-rwv-advocaten-smeden-bloembollenfusie