MENU

Ontslagrecht

Wil je als werkgever een werknemer ontslaan of ben je juist de werknemer die zijn baan dreigt kwijt te raken? Dan kom je terecht in de wereld van het ontslagrecht. En die is, zeker na de komst van de Wet werk en zekerheid (Wwz), niet gemakkelijk. Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) verandert de wetgeving vanaf 1 januari 2020 wederom. Als je wilt weten wat deze nieuwe wet inhoudt, download dan ons whitepaper

Ontslagrecht werkgever

Heb je een werknemer in dienst die je liever niet meer werkzaam ziet binnen jouw onderneming? 

Whitepaper WAB

Wat kun je doen als je deze werknemer niet op staande voet kunt ontslaan omdat er geen sprake is van een dringende reden, de proeftijd van de werknemer al voorbij is en de arbeidsovereenkomst niet van rechtswege eindigt nu deze is aangegaan voor onbepaalde tijd?

Wil je als werkgever meer informatie over het ontslagrecht? Je vindt hier de informatie die je nodig hebt. 

Ontslagrecht werknemer

Wanneer je werkgever aangeeft jouw arbeidsovereenkomst te willen beëindigen, komen veel vragen op je af.

  • Kan dit zomaar?
  • Heb ik recht op een ontslagvergoeding?
  • Heb ik recht op een WW-uitkering?
  • Wat moet ik doen en wat moet ik laten?

Wil je als werknemer meer informatie over het ontslagrecht? Je vindt hier de informatie die je nodig hebt als je met een (dreigend) ontslag wordt geconfronteerd. 

Ontslagrecht ambtenaar

Ben je ambtenaar, dan gelden voor jou mogelijk afwijkende regels. Je bent ambtenaar als je op basis van een arbeidsovereenkomst of een aanstelling bij een overheidswerkgever werkt.

Per 1 januari 2020 is er veel veranderd door de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra). Hoe dat zit, ook met het ontslagrecht, lees je hier

© 2022 RWV