MENU

Ontslagrecht

Wilt u als werkgever een werknemer ontslaan of bent u juist de werknemer die zijn baan dreigt kwijt te raken? Dan komt u terecht in de wereld van het ontslagrecht. En die is, zeker na de komst van de Wet werk en zekerheid (Wwz), niet gemakkelijk. Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) verandert de wetgeving vanaf 1 januari 2020 wederom. Als u wilt weten wat deze nieuwe wet inhoudt, download dan ons whitepaper

Ontslagrecht werkgever

Heeft u een werknemer in dienst die u liever niet meer werkzaam ziet binnen uw onderneming? 

Whitepaper WAB

Wat kunt u doen als u deze werknemer niet op staande voet kunt ontslaan omdat er geen sprake is van een dringende reden, de proeftijd van de werknemer al voorbij is en de arbeidsovereenkomst niet van rechtswege eindigt nu deze is aangegaan voor onbepaalde tijd?

Wilt u als werkgever meer informatie over het ontslagrecht? U vindt hier de informatie die u nodig heeft. 

Ontslagrecht werknemer

Wanneer uw werkgever aangeeft uw arbeidsovereenkomst te willen beëindigen, komen veel vragen op u af.

  • Kan dit zomaar?
  • Heb ik recht op een ontslagvergoeding?
  • Heb ik recht op een WW-uitkering?
  • Wat moet ik doen en wat moet ik laten?

Wilt u als werknemer meer informatie over het ontslagrecht? U vindt hier de informatie die u nodig heeft als u met een (dreigend) ontslag wordt geconfronteerd. 

Ontslagrecht ambtenaar

Bent u ambtenaar, dan gelden voor u mogelijk afwijkende regels. U bent ambtenaar als u op basis van een arbeidsovereenkomst of een aanstelling bij een overheidswerkgever werkt.

Per 1 januari 2020 is er veel veranderd door de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra). Hoe dat zit, ook met het ontslagrecht, leest u hier

© 2022 RWV