MENU

Herstructurering & Herfinanciering

Als een onderneming een aantal jaren bestaat, gebeurt het vaak dat onderdelen gaan woekeren. De afdeling sales maakt zich er met een jantje-van-leiden vanaf (klanten komen toch wel), debiteurenbeheer is laks (uiteindelijk betaalt Pietje toch wel) en hoe de financiering in elkaar steekt, weet niemand precies (hoezo, het gaat toch goed?). Ten slotte doen vijf mensen het werk van vier mensen en heeft men niet eens meer in de gaten dat het met vier mensen ook prima zou kunnen.

In een recessie komen de manco’s in de organisatie naar boven. Het is dan zaak snel en doeltreffend in te grijpen. Soms moet dan hard en pijnlijk worden ingegrepen. Dat is nooit leuk, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden en een ontstoken wond kan leiden tot de dood van de patiënt.

Saneringen dienen gepast uitgevoerd te worden. Expertise is hierbij onontbeerlijk, evenals ervaring. Samenwerking met de financier (of juist een nieuwe vinden) is meestal van cruciaal belang. Wij helpen je om deze partij het geloof in de onderneming te laten behouden.

Mits goed en tijdig uitgevoerd, kan vaak in een keer schoon schip worden gemaakt en krijgt de onderneming een nieuwe kans.

© 2022 RWV