wat klanten over ons zeggen

Thijs de Jong heeft goed werk geleverd. De straf is verlaagd van een schorsing van 3 maanden naar het niet coachen van 4 competitiewedstrijden. Nog een (te) fors aantal, maar gezien de eerder opgelegde straf het aantal wedstrijden waar we het mee zullen doen. Lees meer

Leon AnnokkeeFC Lisse

Een boeiende discipline 

Bovendien spelen binnen het sportrecht bijzondere zaken als sponsoring, dopingregelgeving, portretrecht en verenigingsrecht een rol. Vele rechtsgebieden komen samen in de sport, waarbij het van belang is de juiste discipline op het juiste moment te kunnen inschakelen. De advocaten van RWV bieden je een combinatie van gespecialiseerde expertise en korte lijnen tussen de verschillende disciplines.

Specifieke regelgeving 

Sportbonden hebben vaak hun eigen reglementen en veelal gelden daarnaast ook internationale regels. Denk bijvoorbeeld aan de reglementen van de KNVB, waarnaast ook regelgeving van UEFA en FIFA geldt. 

In de (internationale) sportregelgeving staan vaak ook bijzondere regels over procedures. Denk bijvoorbeeld aan de arbitragecommissies van de verschillende sportbonden. 

Gedegen kennis en spelinzicht vereist 

Gedegen kennis en spelinzicht zijn vereist voor goede advisering en waar nodig procesvoering voor de sporter en sportorganisaties. Behalve de benodigde kennis op het gebied van bijvoorbeeld het arbeidsrecht of ondernemingsrecht, heeft RWV Advocaten specifieke ervaring op het gebied van sportrecht. Voorbeelden zijn het opstellen van sponsorcontracten, kledingcontracten, spelersovereenkomsten en het voeren van arbitrageprocedures. Wij vormen met jou graag het team dat gaat voor de winst!

onze sportrecht advocaten
staan voor je klaar

Button LinksButton Links

Misschien ook interessant voor jou?