Waarom is duurzame inzetbaarheid van werknemers voor elke ondernemer van levensbelang?

Iedereen weet dat slepende conflicten met werknemers veel tijd, geld en energie kosten. Vooral als ze uitlopen op ziekmeldingen en ontslagprocedures. Al jouw aandacht gaat dan uit naar de kleine minderheid van werknemers die voor problemen zorgt. Dat betekent dat de veel grotere meerderheid die het wél goed doet jouw aandacht tekort komt. Want, ja: je hebt als ondernemer ook tijd nodig om zaken te doen. Alleen: je krijgt het nóg drukker, als betrouwbare en toegewijde werknemers opeens door ziekte uitvallen of ontslag nemen. Omdat ze zich niet gewaardeerd voelen. Hoog tijd dus om die negatieve spiraal te doorbreken. En het goede nieuws is: als je uitstekende werknemers wilt binden en motiveren, dan heb je daarvoor een kostbaar middel al in eigen huis. Namelijk: het regelmatig geven van gestructureerde en vooral echte aandacht aan werknemers. Het is immers een basisbehoefte van ieder mens om gezien en gehoord te worden.

Maar: hoe doe je dat dan als ondernemer? En wat heb je daarbij nodig?

In vier aparte webinars vertellen wij je meer over duurzame inzetbaarheid. In het eerste webinar laat advocaat en mediator Bob Heeren zien hoe en dat gestructureerde communicatie werkt. En hoe deze bijdraagt aan meer werkplezier en aan een grotere, meer langdurige binding van je werknemers. Hierdoor bevorder je het welzijn van je werknemers en kun je conflicten vroegtijdig signaleren en oplossen.

Het webinar over Duurzame inzetbaarheid van werknemers is opgesplitst in 4 delen:

Deel 1: Hoe hou je gemotiveerde werknemers?
Deel 2: De vermogensmonitor en subsidie
Deel 3: Wet flexibel werken (verschijnt half oktober)
Deel 4: Seniorenregeling en de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd (verschijnt half oktober)

Meer informatie over disfunctioneren en dossieropbouw?

Heb je een werknemer die niet naar behoren functioneert en wil je weten hoe je een goed dossier opbouwt? Neem gerust contact met mij op of een van de overige arbeidsrechtspecialisten van RWV.