MENU

Insolventierecht

Oplossingen voor moeilijke vragen

Insolventierecht omvat alle juridische aspecten van personen en ondernemingen in financiële moeilijkheden. Denk aan je debiteuren, afnemers, leveranciers en mogelijk ook je eigen onderneming. Wellicht wil je een bedrijf in moeilijkheden overnemen. Vroegtijdig adviseren, herstructureren of bemiddelen voorkomt veel problemen en helpt je bedrijf financieel gezond te houden. In alle gevallen staan de specialisten van RWV Advocaten klaar om te adviseren of te procederen. Snel en creatief handelen is geboden; er staat immers veel voor je op het spel. 

Wat kunnen wij voor jou betekenen? 

Ervaring
Wij treden op als curator, bewindvoerder en als stille bewindvoerder. Daardoor beschikken wij over veel ervaring en know how. Of het nu gaat om faillissement, uitstel van betaling of stille bewindvoering en pre pack, we doen het vaak. Met deze ervaring adviseren wij snel en doelgericht. 

Adviseren en begeleiden
In elk stadium van dreigende financiële moeilijkheden bieden wij je een advies op maat. In kwesties rond financiering, onderhandelingen met banken, zekerheden, herstructurering en reorganisaties voorzien wij je van de beste oplossingen. Ook bij een mogelijke doorstart adviseren en begeleiden wij je. Altijd juridisch gedegen en toegesneden op de belangen van jouw onderneming.  Onze advocaten zijn specialisten in het - contractueel - versterken en veiligstellen van jouw persoonlijke en bedrijfsmatige positie. Dat geldt voor concernaansprakelijkheid, vraagstukken rondom aandeelhouders en 403-verklaringen. Ook in het geval van faillissementsfraude of bij bestuurdersaansprakelijkheden. Zo nodig staan wij je bij in gerechtelijke procedures of bij onderhandelingen met de curator.  

Procederen
We hebben inmiddels een aanzienlijke track record opgebouwd van procedures over insolventierechtelijke onderwerpen: van bestuurdersaansprakelijkheid tot crediteurenbenadeling, financiering en zekerheden. We treden op zowel vóór als tegen curatoren, banken en bestuurders.

Incasseren
Raken jouw debiteuren of afnemers in financiële moeilijkheden, dan is snel en deskundig ingrijpen geboden. Onze mensen adviseren, incasseren en stellen je belangen veilig. Zo nodig door het aanvragen van een faillissement of door procederen.

Voor wie?

Wij werken voor zowel grote als kleine ondernemingen, in binnen- en buitenland. Daarnaast onderhouden wij nauwe contacten met externe specialisten, zoals accountants, fiscalisten en notarissen.  

Waarom RWV Advocaten? 

RWV Advocaten beschikt over een grote, diverse insolventiesectie en een omvangrijke ervaring en know how. Nauwe samenwerking met onze overige secties garanderen kwaliteit en handelingssnelheid. Ons doel is het snel en terdege oplossen van jouw juridische problemen. Oprecht betrokken betekent voor ons: prettig informeel, in nauwe samenwerking en altijd vanuit jouw belangen. Onze uitdaging is voor jou het onderste uit de kan te halen. Veel van onze advocaten zijn lid van INSOLAD, de Vereniging Insolventierecht Advocaten. Tevens zijn zij als docent verbonden aan onze interne en externe opleidingen.

© 2022 RWV