MENU
Familierecht advocaat

Familierecht

Familierecht omvat alle juridische aspecten van menselijke relaties in de ruimste zin van het woord, van vóór de wieg tot ná het graf. Familierecht gaat bij uitstek over mensen. Onze advocaten familierecht zijn niet alleen juridische specialisten, maar ze hebben ook kennis van menselijke relaties én hart voor de zaak. Dat is maar goed ook, want geen mens en geen situatie is hetzelfde. We leveren maatwerk. Het is ons doel om u een veilige en integere omgeving te bieden, waarin we samen kunnen werken aan de beste oplossingen. Oplossingen waar u wel bij vaart.

Wat kunnen onze advocaten familierecht voor u betekenen?

Wij adviseren, bemiddelen en procederen bij zaken rond het huwelijk, samenwonen, scheiding, geboorte en overlijden.

Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven, dat snappen onze advocaten familierecht maar al te goed. Maar het is ook de start van een nieuw bestaan. Om een nieuwe start te kunnen maken, is het belangrijk om de relatie op verantwoorde wijze af te sluiten. Zonder goed einde immers geen goed begin. 

Lees meer over scheiding en einde samenleving

Download ons Stappenplan scheiding

De gedachte aan een scheiding kan overweldigend zijn. Waar moet ik aan denken? Hoe verloopt de procedure? Wat kan ik verwachten? Hoe vertel ik het mijn partner? Hoe vertellen we het de kinderen? Hoeveel alimentatie moet ik betalen? Al deze en andere vragen worden beantwoord in het stappenplan scheiding. Zo heeft u een plan van aanpak en het helpt u uw relatie stap voor stap af te sluiten. 

Stappenplan scheiding

Ondernemer en scheiding

Bent u een ondernemer? Voor u is de onzekerheid misschien nog wel groter als u gaat scheiden. Wat gebeurt er met mijn bedrijf? Kan ik wel alimentatie betalen? Hoe zorg ik dat de continuïteit van mijn onderneming niet in gevaar komt? Het is daarom van groot belang dat u zich goed laat adviseren, voor en tijdens de scheidingsprocedure. Voorkom onnodige tegenslagen en risico’s door tijdig hulp in te schakelen. 

Lees meer over de ondernemer en scheiding

Mediation iets voor u?

Er zijn globaal 3 manieren om te scheiden.

We zijn warm voorstander van mediation: bemiddeling bij conflicten buiten de rechtszaal. We doen er al het mogelijke aan om u en uw (ex-)partner tot een gezamenlijk standpunt te brengen, zodat u op basis van wederzijdse afspraken in zo goed mogelijke harmonie verder kan gaan. Procederen duurt vaak lang en zet de standpunten op scherp. Het kost tijd, energie en geld. Dat willen we voorkomen. U heeft het vaak al zwaar genoeg.

Lees meer over mediation

Internationaal familierecht: Experts 4 expats

Een scheiding kan internationale aspecten hebben, bijvoorbeeld als u en uw partner niet dezelfde nationaliteit hebben of als uw huwelijk in het buitenland is gesloten en u daarna ook in het land van huwelijkssluiting (of nog ergens anders) bent gaan wonen. Ook kan het zo zijn dat u werkt als expat in Nederland of u wordt als Nederlandse expat uitgezonden naar het buitenland. Als u dan gaat scheiden, wilt u wel dat een en ander (juridisch) goed is geregeld. Niet alleen voor u en uw partner, maar ook voor de kinderen.

Lees meer als u wilt weten wat onze advocaten familierecht voor u als expat kunnen betekenen

Wat kunnen onze advocaten familierecht nog meer voor u betekenen?

U kunt uiteraard niet alleen voor een scheiding bij onze advocaten familierecht terecht. Ook voor andere familierechtelijke zaken kunt u bij ons terecht, zoals:

Waarom onze advocaten familierecht inschakelen?

Onze familierecht advocaten staan bekend om hun succesvolle resultaten. Wij zijn echter pas echt trots als u achteraf zegt dat wij u tot grote steun zijn geweest in een zware episode in uw leven. Het gaat immers om de mens achter de zaak. Daarom bepalen wij samen met u wat de meeste gewenste uitkomst is.

Het komt, helaas, maar al te vaak voor dat een zaak niet op zichzelf staat. U kunt bijvoorbeeld door uw scheiding op het werk of met uw bedrijf door de hele situatie in problemen komen. Wij kunnen eenvoudig de advocaten van onze andere secties (in dit voorbeeld Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht) om advies vragen. Dat voorkomt opeenstapeling van problemen.

Maak voor een scheiding of mediation een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek 

Onze echtscheidingsadvocaten en mediators kunnen u bij uw scheiding op een vakkundige manier begeleiden. Wij hebben aandacht voor de emoties, de juridische aspecten en de belangen van u en eventuele kinderen. Als u met onze echtscheidingsadvocaten wilt overleggen over de verschillende trajecten of als u meer informatie wenst over het verloop of de kosten van een echtscheidingsprocedure, dan bent u van harte welkom om kennis te komen maken. U kunt samen komen (om bijvoorbeeld de mogelijkheden van mediation te onderzoeken) of alleen, als u beiden een eigen advocaat in de arm neemt.  

U kunt zich telefonisch (071-7502205) aanmelden of gebruikmaken van onderstaand formulier. Het gesprek duurt maximaal 30 minuten en wij gebruiken deze tijd om u te informeren over het echtscheidingstraject. 

Gesubsidieerde rechtsbijstand/toevoeging

Voordat u contact met ons opneemt, is het van belang te bekijken of u wellicht in aanmerking komt voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel een toevoeging genoemd. U kunt dit nagaan op www.rechtsbijstand.nl

RWV Advocaten werkt in principe niet op toevoegingsbasis. Komt u in aanmerking voor een toevoeging? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wenst u gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kunt u contact opnemen met het Juridisch Loket (0900-8020 (€0,25 p/m). Zij verwijzen u naar een advocaat of mediator die op toevoegingsbasis werkt. 

© 2021 RWV