MENU

Familierecht

Familierecht omvat alle juridische aspecten van menselijke relaties in de ruimste zin van het woord, van vóór de wieg tot ná het graf. Familierecht gaat bij uitstek over mensen. Onze advocaten zijn niet alleen juridisch specialisten, maar ze hebben ook kennis van menselijke relaties én hart voor de zaak. Dat is maar goed ook, want geen mens en geen situatie is hetzelfde. We leveren maatwerk. Het is ons doel om onze cliënten een veilige en integere omgeving te bieden, waarin we samen kunnen werken aan de beste oplossingen. Oplossingen waar zij wel bij varen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij adviseren, bemiddelen en procederen bij zaken rond huwelijk, samenwonen, scheiding, geboorte en overlijden.

Advisering
Wanneer u bijvoorbeeld denkt aan scheiden en zich afvraagt of en hoeveel alimentatie u zou moeten betalen, kunnen wij u adviseren wat u in uw situatie het beste kunt doen.

Mediation
We zijn warm voorstander van mediation: bemiddeling bij conflicten buiten de rechtszaal.
We doen er al het mogelijke aan om partijen tot een gezamenlijk standpunt te brengen, zodat ieder op basis van wederzijdse afspraken in zo goed mogelijke harmonie verder kan gaan. Procederen duurt vaak lang en zet de standpunten op scherp. Het kost tijd, energie en geld.
Dat willen we voorkomen. Cliënten hebben het vaak al zwaar genoeg.

Procesbijstand
Als bemiddeling niet (meer) mogelijk is, dan zorgen we voor gedegen rechtsbijstand.

Voor wie?

Iedereen die te maken heeft met persoonlijke conflicten die om een juridische en praktische oplossing vragen, kan bij ons terecht; zowel ondernemers als particulieren.

Waarom RWV Advocaten?

Onze advocaten staan bekend om hun succesvolle resultaten. Wij zijn echter pas echt trots als cliënten ons zeggen dat wij hen tot grote steun zijn geweest in een zware episode in hun leven. Het gaat immers om de mens achter de zaak. Daarom bepalen wij met de cliënt wat de meeste gewenste uitkomst is.

Het komt, helaas, maar al te vaak voor dat een zaak niet op zichzelf staat. Een cliënt in echtscheiding kan op het werk of met zijn bedrijf door de hele situatie in problemen komen.
Wij kunnen eenvoudig de advocaten van onze andere secties (in dit voorbeeld Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht) om advies vragen. Dat voorkomt opeenstapeling van problemen.

© 2020 RWV