Duurzame inzetbaarheid van werknemers is voor jou als werkgever van levensbelang. Bij duurzame inzetbaarheid staat de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van de werknemers centraal. Door duurzame inzetbaarheid te vergroten, zullen werknemers meer plezier in hun werk hebben, minder vaak ziek zijn en een hogere productiviteit leveren.

Maar hoe vergroot je de duurzame inzetbaarheid? In een reeks van vier webinars praten we je hier over bij. In dit webinar richt ik me vooral op de oudere werknemers. Juist voor die groep is het belangrijk om aandacht te hebben voor de duurzame inzetbaarheid. Door de verhoging van de AOW-leeftijd wordt van werknemers verwacht steeds langer door te werken, maar dan moeten ze dit natuurlijk wel kunnen en willen.

Om oudere werknemers vitaal – en daarmee productief – te houden, kun je verschillende instrumenten inzetten. Twee daarvan bespreek ik tijdens dit webinar. Eerst komt de zogenaamde ‘seniorenregeling’ aan bod en daarna de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd.

Het webinar over Duurzame inzetbaarheid van werknemers is opgesplitst in 4 delen:

Deel 1: Hoe hou je gemotiveerde werknemers?
Deel 2: De vermogensmonitor en subsidie
Deel 3: Wet flexibel werken en Arbowetgeving
Deel 4: De oudere werknemer (verschijnt binnenkort)

Meer informatie over de seniorenregeling of de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd?

Neem gerust contact met mij op of een van de overige arbeidsrechtspecialisten van RWV.