MENU

10 Stappen voor een succesvolle reorganisatie
26-06-2020

Veel goed draaiende (en gezonde) ondernemingen zijn door de coronacrisis plotseling in zwaar weer terechtgekomen. Hoe is dat bij u? Kunt u het hoofd boven water houden met behulp van de door de overheid genomen maatregelen of door tijdelijke bezuinigingsmaatregelen te nemen? Of zijn tijdelijke oplossingen niet meer voldoende om de tekorten op te lossen? En is de financiële impact zo groot dat het nemen van structurele maatregelen onvermijdelijk is om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen? In dat geval is een reorganisatie noodzakelijk. 

Bij een reorganisatie komt veel kijken:

  • Waar dient u rekening mee houden? 
  • Mag u zelf bepalen welke werknemers u voor ontslag voordraagt? 
  • Hoe werkt de procedure bij het UWV?
  • Heeft de werknemer recht op een ontslagvergoeding en zo ja, hoe hoog is deze dan? 

Wij begrijpen dat er veel op u afkomt en dat u vragen heeft. Daarom voor u een stappenplan, zodat u precies weet hoe u een reorganisatietraject kunt doorlopen. 

Het stappenplan bestaat uit tien stappen: 

Download het complete stappenplan!

De komende tien weken publiceren we iedere week één stap. Wilt u hier niet op wachten? Download dan nu al het complete stappenplan

Let op: maakt u gebruik van de NOW-regeling? 

Dan kan het indienen van een ontslagverzoek bij het UWV wegens bedrijfseconomische redenen consequenties hebben voor de hoogte van de subsidie die u krijgt!

Wilt u gaan reorganiseren of heeft u vragen? Neem contact op of bekijk het webinar

Neem dan gerust contact op met mij of een van de andere arbeidsrechtspecialisten. Of bekijk  het webinar 'Reorganisatietraject in coronatijd'.

Webinar: Reorganisatietraject

Bij een reorganisatie komt er veel op u af en u heeft waarschijnlijk veel vragen. Tijdens dit webinar neemt arbeidsrechtadvocaat Kimberley Collée u aan de hand van het Stappenplan mee in het reorganisatietraject.

Oorspronkelijke auteur: Steffie Schepers (niet langer werkzaam bij RWV Advocaten)

© 2022 RWV